Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Nosside


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ΧΧΧΙΙ Διεθνούς 

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ποιητικού Διαγωνισμού  Nosside καθηγητής Pasquale Amato ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του ΧΧΧΙΙ Διεθνούς Διαγωνισμού.
Στον εφετινό διαγωνισμό (2016) συμμετείχαν ποιητές από 99 χώρες. Από ελληνικής πλευράς διακρίθηκαν οι: Μαίρη Γραμματικάκη (video poetry, γλώσσα γραφής τα Ελληνικά, με υπότιτλους μεταφρασμένους στα Αγγλικά), Κάλλια Θωμοπούλου (με ποίημα γραμμένο στα Ελληνικά και μεταφρασμένο στα Ιταλικά), Alessandra Cenni (η Ιταλίδα δοκιμιογράφος και ποιήτρια, λάτρης της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού συμμετείχε με ποίημά της στα Ιταλικά) Γιάννης Φιλιππάκης (με ποίημα γραμμένο στα Ελληνικά και μεταφρασμένο στα Ιταλικά), Συμεών Τσακίρης (με ποίημα γραμμένο στα Ελληνικά και μεταφρασμένο στα Ιταλικά), Χάρης Μελιτάς (με ποίημα γραμμένο στα Ελληνικά και μεταφρασμένο στα Ιταλικά),  Ernesto Santiago (με ποίημα γραμμένο στη γλώσσα Ταγκάλογκ, μεταφρασμένο στα Αγγλικά. Ο ποιητής, ο oποίος κατάγεται από τις Φιλιππίνες, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα).
Ο καθηγητής Pasquale Amato, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διεθνούς Ποιητικού Διαγωνισμού Nosside, και η Δρ. Γ. Καρβουνάκη, εκπρόσωπός του στην Ελλάδα, συγχαίρουν τους βραβευθέντες και ευχαριστούν όλους όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Ρήγιο της Καλαβρίας, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας  (Piazza Paolo Orsi) στις 17.00.


Ο ετήσιος Διεθνής Ποιητικός Διαγωνισμός Nosside διεξάγεται από το 1983 σε συνεργασία με το Centro Studi Bosio του Ρηγίου της Καλαβρίας και τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO. Πήρε το όνομά του από τη Νοσσίδα, Ελληνίδα ποιήτρια και επιγραμματοποιό του 3ου αιώνα π.Χ. από την Κάτω Ιταλία, τους Επιζεφύριους Λοκρούς. Πολιτισμικό όραμα του Διαγωνισμού Nosside είναι η διατήρηση της γλωσσικής πολυμορφίας του πλανήτη μας μέσα από την ποίηση, αποδίδοντας ισοτιμία σε όλες τις εθνικές γλώσσες και τα γλωσσικά ιδιώματα. Σκοπός του, να αναδείξει τη δημιουργική πολυφωνία πριν αυτή εξαφανιστεί. Πέραν των πέντε επισήμων γλωσσών του θεσμού (Ιταλικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Πορτογαλικά) στα 32 χρόνια λειτουργίας του Διαγωνισμού συμμετείχαν 99 χώρες με ποιήματα σε περισσότερες από 120 γλώσσες.

Πληροφορίες: 6948605453 Γ. Καρβουνάκη, εκπρόσωπος του Διεθνούς Διαγωνισμού NOSSIDE στην Ελλάδα και www.nosside.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου