Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ιατρική και Τέχνη: Μια συνάντηση όλο εκπλήξεις


Εκδήλωση στο πλαίσιο της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης «η ΠΡΟΛΗΨΗ μέσα από την ΤΕΧΝΗ» | Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 7:30μ.μ. | Φωκίωνος Νέγρη 16, Κυψέλη, Αθήνα



Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης «η ΠΡΟΛΗΨΗ μέσα από την ΤΕΧΝΗ», που φιλοξενείται στη Φωκίωνος Νέγρη 16, η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Ογκολόγος-Ακτινοθεραπευτής, Πρόεδρος της ΑΚΟΣ παρουσιάζει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 7:30μ.μ. τη διάλεξη με θέμα «Ιατρική και Τέχνη: Μια συνάντηση όλο εκπλήξεις».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα αναλυθεί, με τη συνδρομή οπτικού υλικού, η σχέση Ιατρικής και Τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, μέσα από τους σημαντικότερους σταθμούς αυτής της συνάντησης.
Οι παρευρισκόμενοι θα «ταξιδέψουν» στις πρωτόγονες κοινωνίες, στην αρχαία Ελλάδα, στην Αναγέννηση -όπου η απεικόνιση των μελών του ανθρωπίνου σώματος μέσα από πίνακες (Ντα Βίντσι) βοήθησε στην καλύτερη γνώση της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος- μέχρι σήμερα.
Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Ογκολόγος-Ακτινοθεραπευτής είναι Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, μέλη της οποίας είναι κυρίως επιστήμονες από τον χώρο της υγείας και πλαισιώνεται από εθελοντές, αποθεραπευμένους αλλά και απλούς πολίτες, που αφιερώνονται στη μάχη της πρόληψης του καρκίνου και στην παροχή ουσιαστικής βοήθειας στους αποθεραπευμένους της νόσου.
Η ΑΚΟΣ προσφέρει έργο κοινωνικό και επιστημονικό και για την υλοποίηση των σκοπών της προωθεί με δράσεις τον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής και διενεργεί επιστημονικές έρευνες για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους πάσχοντες και στις οικογένειές τους.
Η ΑΚΟΣ είναι ένας από τους φορείς που προσφέρουν αρωγή και στήριξη στην ομαδική εικαστική έκθεση «η ΠΡΟΛΗΨΗ μέσα από την ΤΕΧΝΗ».
Είσοδος ελεύθερη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «η ΠΡΟΛΗΨΗ μέσα από την ΤΕΧΝΗ»:
Σελίδα της έκθεσης στο Facebook:
Διάρκεια έκθεσης: 5-23 Οκτωβρίου 2016
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή: 6-9μ.μ., Σάββατο: 12-8μ.μ. & Κυριακή: 12-3μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Φωκίωνος Νέγρη 16, 11257 Αθήνα
Τ. 2108824681
info@felioscollection.gr
felioscollection.gr
facebook.com/SotirisFeliosCollection




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου