Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ


Το κολάζ είναι μια Τέχνη απρόοπτη.
Είναι «κόλλημα» φραστικά και ουσιαστικά.
Ο σύντροφός μου  Μανόλης ΑΝΑΓΝΟΣΤΑΚΗΣ κατέφευγε σ’ αυτό,έχοντας μόνη επιπλέον αδυναμία το ποδόσφαιρο.
Η Ράνια ΤΣΑΛΛΑ είναι φίλη μου αγαπημένη από την εφηβεία της, Κοινωνική Λειτουργός.
Ο σύντροφος της ζωής της είναι ο καλύτερος, μετά τον Λε Κορμπυζιέ, αρχιτέκτονας του κόσμου που έχει χτίσει για μένα και τα παιδιά μου ότι υπήρχε για χτίσιμο πέρα από την πίστη μας στην Αριστερά.
Νομίζω πως ένας ποιητής και η σύντροφος ενός αρχιτέκτονα έχουν δικαίωμα να δείξουν το έργο τους σε χώρο που ένας κομμουνιστής ιδιοκτήτης ονομάζει Πινακοθήκη ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ.
Στον ίδιο χώρο (ειρωνία της πραγματικότητας) που εκθέτει το μοντέρνο έργο του ένας ζωγράφος μέχρι χτες συντηρητικός, καλλιτεχνικά και ιδεολογικά, αγαπημένος μου κι αυτός για τη συνέπεια και την αθωότητά του, ο συμπολίτης Ανέστης ΠΡΩΤΑΙΟΣ.
Ποιητής, Κοινωνική Λειτουργός και Ζωγράφος μπορούν να συνυπάρξουν μοιράζοντας δυσανάλογα τον  χώρο (1 έργο του πρώτου, 50 της δεύτερης, 100 του τρίτου) παράδειγμα συνύπαρξης προς μίμηση για ‘Εθνη, Λαούς, Θρησκείες, Ιδεολογίες και ότι άλλο έχει προκαλέσει Πόλεμο στην ιστορία του ανθρώπινου είδους.
Σας περιμένω να δείτε πως γίνεται.

Γιώργος Γρηγοριάδης

Εγκαίνια: Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στις 9.00 μ.μ.

Διάρκεια: μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016.
Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, Μαρίνου Αντύπα 18, Νέο Ηράκλειο.  Τηλέφωνο γραμματείας :210 - 2719744.
Στάση ΗΣΑΠ: Ν. Ηράκλειο.


Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη- Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10:00-15:00, και 18 :00-21 :00. Σάββατο-Κυριακή: 11:00-14:00. Δευτέρα κλειστά . Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου