Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Άννα Καράκοντη "Core 'ngrato"

Μία αρκετά νέα ακόμη εκδοτική οντότητα, οι «μικρές εκδόσεις», σας καλεί στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Άννας Καράκοντη Core 'ngrato.
Η Άννα, με μάτι φωτογράφου, με νου ποιήτριας, μας ξεναγεί σε εικόνες της ζωής μας, σε εικόνες της σκέψης μας. Όπως η ποίηση...
Το βιβλίο θα παρουσίασουν:
η Διώνη Δημητριάδου, φιλόλογος, συγγραφέας και επιμελήτρια - και - της συγκεκριμένης έκδοσης,
η Χριστίνα Οικονομίδου, συγγραφέας, μεταφράστρια, επιμελήτρια, οικονομο-λόγος, καθηγήτρια δημιουργικής γραφής.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 7 μ.μ. στον πολύ ιδιαίτερο χώρο του café - restaurant - bar - πολυχώρου πολιτισμού και τεχνών Arthens Αιόλου 77 & Ευριπίδου στο κέντρο της Αθήνας.
Η Άννα Καράκοντη γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα. Σπούδασε άλλα απ’ αυτά που αγαπούσε, αλλά, επειδή ήταν πολύ δυνατά αυτά, κατάφεραν να γεμίσουν τη ζωή της. Γράφοντας και φωτογραφίζοντας εκφράζει τα συναισθήματά της. Εικονοποιεί τις σκέψεις της και τις ιστορίες της. Έχει πάρει μέρος σε συλλογικές εκδόσεις διηγημάτων και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Η πρώτη της ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Παράθυρα Ψυχής» έγινε τον Νοέμβριο του 2015. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.
Οι «μικρές εκδόσεις»: Είμαστε ένας νέος εκδοτικός οίκος, που έχει σκοπό να εκδίδει βιβλία, έντυπα και ηλεκτρονικά, βιβλία ποίησης, λογοτεχνίας, θεάτρου, αναλυτικού λόγου, εικαστικών, βιβλία μουσικής. Θα εκδώσουμε και μουσική σε ήχους, σε δισκάκια, ως αρχεία διαθέσιμα από το διαδίκτυο... Έχουμε αγάπη πολλή για τον λόγο, για τα εικαστικά, για τη μουσική. Έχουμε αγάπη για τον πολιτισμό και πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός έχει νόημα πάντοτε, έχει πολύ μεγάλο νόημα και σήμερα. Αγαπάμε τις τέχνες όχι ως απλό στολίδι, γαρνιτούρα, διασκέδαση της ζωής μας, αλλά ως τρόπο έκφρασης, ερμηνείας της, ως ένα από τα κεντρικά στοιχεία της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου